Nekünk magyaroknak mindenről van véleményünk. Egyszerűen mi vagyunk azok, akik mindig tudják a tutit. Első ránézésre meg tudjuk állapítani a konkurencia honlapján, hogy mit is csesztek el éppen. Mónika showt nézünk és röhögünk, hogy miket művelnek - és megnyugszunk, hogy vannak nálunk lúzerebbek. Lehúzzuk a bulvárosodott címeket az Indexen. A véleményünk általában gyors és végzetes, de az is előfordul, hogy csak behúzott farokkal mormolunk az orrunk alá.

Persze, ez a vélemény is általánosítás. De ha csak egy kis igazság is van benne, akkor bízhatunk abban, hogy van jövője a Saját Címlapnak.

De félre a tréfát. A Saját Címlap igazából nem egy fricska akar lenni. Inkább máshogy próbálja csomagolni ezt a vélt-valós "tudjuk-a-tutit" mentalitást.

Vegyük Pétert, aki sokat tud az autós-világról. Számtalan magyar és külföldi blogot is követ a témában, a Google Readerbe is becsatornázta őket. Nemrég elindított egy blogot is, de hamar rájött, hogy egyszerűen nem tud mindenről írni, ami szerinte érdekes. És itt jön be a képbe a Saját Címlap szolgáltatás.

Péter fogja, és az összegyűjtött RSS csatornák anyagából összerakja vele a saját címlapját. Azokból, ami szerinte fontos. Neki ez a véleménye. Persze lehetnek más autós Saját Címlapok is (ő maga is nézegeti őket), de ahogy a látogatottsági statisztika mutatja, sokan kíváncsiak az ő véleményére.

 

Ilyen lehetne Péter Saját Címlapja:

 

És persze Péter véleménye is változik. Lehet, hogy reggel még a Forma-1-es Button csúcs-körei volt a vezércikk, aztán délutánra bejön valami, amit ennél fontosabbnak tart, és egyszerűen kicseréli a vezércikket. Ő a főszerkesztő - itt az van, amit ő akar.

Ilyen a Saját Címlap. Ezt fogjuk megcsinálni. És hogy mi folyik majd itt a blogon, arról nemsokára olvashatsz.